Părerea mea…

Am lipsit câteva zile, nu știu dacă i-a fost dor cuiva de mine, mi-au închis netul înainte de salariu :), shit happens. Mă bucur că plouă (hai, aruncați cu pietre) și că este răcoare, teoretic este încă primăvară, pe vremea mea la 1 iunie venea vara, odată cu bomboanele și înghețata. Atunci când nu am net, am tot timpul inspirație, găsesc mereu subiecte bune de dezbătut pe blog iar atunci când mă așez în fața calculatorului și deschid „new post” scriu de 10 ori o frază, șterg de 20 și până la urmă postez un articol de „umplutură” pentru că piticul nu-mi dă voie să-mi pun ideile aici, pe hârtia virtuală.

Ce-am făcut? Am dormit, am mâncat și am muncit iar atunci când o să iau salariul, în 2 ore o să reușesc să-l reduc la jumătate, dacă nu mai bine pentru că na, la tăți nii greu și tătii sunt scumpe. Mi se pare mie sau mâncarea e din ce în ce mai scumpă? Întreb de mâncare, altceva nu mai reușesc să cumpăr :). Eu acum 2 secunde am căutat să vad cât e salariul minim pe economie….este bătaie de joc. În condițiile în care ai apartamentul tău în București, locuiești singur și ai salariul minim pe economie, mori de foame, pentru ca 700 de lei nu-ți ajung nici să plătești întreținerea, să nu mai vorbim de celelalte facturi care vin, mâncare, haine, un pahar de suc la o terasă este deja un lux.  Nu voiam să scriu despre subiectul astă, degetele mele pur și simplu au tastat. Mulți zică că era bine cu Ceaușescu, nu pot să mă pronunț dar pot să spun că cei care au venit după el, și-au bătut joc de tot ce a reușit el să construiască, de munca oamenilor de atunci. Este trist și sincer să vă spun, eu nu văd nici un viitor în țara asta, viitor decent.

Nimănui nu-i mai pasă, iar românul tace și înghite pentru că nu are altă opțiune (poate doar câteva gloanțe). Muncește pe 3 bani iar atunci când pleacă din tară, este huiduit că e român, nimeni nu vede că el nu are ce să dea mâncare copiilor. Eu nu mă pot plânge, de bine de rău am un loc unde să stau, am ce mânca. Nu știu politică, dar știu că încă trebuie să ne luptăm pentru ce-i al nostru, te sute de ani luptăm. Poate nu am dreptate, dar eu mi-am spus doar părerea…

9 thoughts on “Părerea mea…

 1. Este din ce in ce mai greu pentru cat mai multi romani. Situatia nu va deveni mai buna in urmatoarea perioada, poate doar in visele optimistilor.
  Insa nici nu avem ce face. Eu muncesc in jur de 10-12 ore pe zi, si tot fac fata cu greu cheltuielilor. Ar fi o varianta:sa reduc facturile – internet, cablu, telefonie, energie el, … dar parca nu ma indur, m-am obisnuit cu aceste facilitati.
  Pe vremea lui Ceausescu nu era mai bine, doar impresia face sa credem asa ceva. Singura diferenta dintre atunci si acum consta in faptul ca acum vrem multe si nu le putem avea, atunci optiunile erau limitate si cheltuiam bani doar pe mancare si imbracaminte, motiv pentru care ne ajungeam cu banii.

 2. Pe vremea lui Ceausescu cea mai scumpa carne costa 28 lei/kg, cand salariul minim era de 1500 lei. Compara cu cei 700 lei de acum.
  Multi regreta vremurile alea pentru ca erau copii si nu simteau greutatile, dar parintii le aveau.
  Bine ai revenit!

 3. Mda, acelasi lucru il patesc si eu. Cand duc lipsa de net nu duc lipsa de inspiratie! 🙂
  Si da, ai dreptate, e trist ce se intampla la noi si mai trist e ca nimanui nu-i pasa.

 4. Nu esti singura care pateste asa. Daca a-s fi avut de fiecare data un pc in fata in momentele de inspiratie cred ca eram pe putin un mare scriitor contemporan. :))
  In privinta anotimpului ai dreptate, cam asa trebuie sa fie primavara. Cu salariul e cam dificil. Stiu foarte bine ce inseamna sa iti dai salariul dinainte sa il primesti stiu foarte bine ca in ziua de azi fiecare banut este calculat la sange si ca o cheltuiala neprevazuta este un lux (gen cumparat incaltaminte sau haine). Mancarea este scumpa, FOARTE SCUMPA pentru nivelul nostru de trai, dar din moment ce importam mai tot nu ma mira.

 5. Am patit-o si o patesc si eu mereu cu inspiratia.
  Viata in Romania pentru clasa de mijloc este o viata de chin! Trebuie sa te sacrifici si sa robesti din greu ca sa iti poti permite LUXUL unor haine, incaltari noi.
  Mancarea este FOARTE SCUMPA pentru nivelul nostru de trai dar nu prea ma mai mira din moment ce noi importam mai tot.
  Uneori tind sa cred ca romanii isi merita soarta! De ce? Pentru ca si-au facut-o mereu cu mana lor, s-au crezut mai grozavi si mai destepti decat ceilalti si mereu au luat decizii mai mult decat prostesti pentru care au platit si platim in continuare.

 6. Era nasol ca in orice dictatura. Fiindca aveai banii, dar n-aveai libertatea de a face ceva cu ei. Era ca si cum nu i-ai avea. In plus nici nu te putea plange de nimic. Ma rog, eu eram plod pe vremea aia (ma refer la URSS bineinteles si la Moscova, nu la Ceausescu) si am amintiri frumoase (complet non-financiare, evident).
  Sigur ca e mic salariul minim. Cum altfel? Si economia Romaniei e cam butuci. Salariul minim a fost stabilit in functie de cat poate plati statul si industria privata. Nu in functie de cat poti sa cumperi cu el. E menit sa fie o solutie temporara. Deci daca cineva ia salariul minim ce sa caute la terasa? Sa-si caute alta munca, sa avanseze sau sa-si ia a doua slujba.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s