Gelozie sau paranoia?

Zilele trecute am avut neplăcerea să iau parte la o scenă de gelozie, foarte neplăcută. Sunt persoane pe care nu pot să le înțeleg, oricât de mult aș vrea. Cei doi  locuiesc împreună de câteva luni, se înțeleg destul de bine și el a făcut crize din cauza unui apel telefonic. Atunci când locuiește cu tine, merge cu tine peste tot, nu pleacă aproape niciodată de acasă, nu înțeleg, de ce faci astfel de scene? Ești gelos atunci când femeia iese, merge la serviciu, se întâlnește cu alte persoane dar nu când e 24/24 cu tine. Pentru mine asta deja înseamnă paranoia.

Mai cunosc un caz, un amic de-al meu, un fel de vedeta pe la noi prin România, cu formație, cu emisiuni etc etc și implicit, gagică. Individa, ori de câte ori încercam să port o discuție cu el, venea repede și i se agăța de gât, chiar am crezut că o să mă pleznească la un moment dat pentru că îi făcusem cunoștință cu o prietenă (fiind un viaipi individul, cunoaște o grămadă de gagici). Și poze pe facebook, și după el la concerte și în sufletul lui non stop. Femeie, lasă-l și pe el să respire.

Cunosc tot mai des cupluri care se suspectează de infidelitate, fac crize de gelozie și ajung într-un final să se despartă, de cele mai multe ori pentru ca ea e draguță și are mulți prieteni sau invers. Este normal atunci când ești într-o relație să fii gelos/geloasă, pentru că persoana cu care ești nu-ți este indiferentă și nimănui nu-i place să-i fie înșelată încrederea, dar atunci când ți se dedică ție, cu suflețel și trupușor, de ce trebuie să o iei razna? Nu poți să-ți exprimi aceste sentimente într-un mod haios, fără ca ele să rănească?

Și eu sunt geloasă și nu îmi place să arăt chestia asta. Prefer să țin sentimentele acestea pentru mine până sunt singură de ele.Nu înțeleg de ce după o săptămână de reție să te duci la el/ea și îl/o iei la rost că a ieșit cu prietenii. Fiecare are nevoie de libertate și aer, atunci când relația devine serioasă ai dreptul să întrebi de ce nu a venit acasă la 10 și unde a fost, până atunci comportă-te frumos.

9 thoughts on “Gelozie sau paranoia?

  1. De acord! Gelozia e bună cât timp o ţii în frâu şi ştii s-o foloseşti cum trebuie, nu când îi dai celuilalt în cap cu ea şi faci măcel în jur, că, vezi-doamne, cineva i-a spus “Ceau” prietenului / prietenei când nu erai acolo.

  2. Sunt total de acord. Gelozia e total jenanta si nu face onoare. Si eu am cunoscut prostovani din astia, gelosi pe cate o amarata nevinovata, ba si am avut de-a face cu ei cand era unul mai nesigur si consdera ca nevasta-sa n-ar trebui sa-mi dea like pe FB (de unde nu cer eu niciodata sa fiu adaugat..:P). Solutia e sa ai tu umor cand apar respectivi cu acuze puerile, iar daca ti se intampla sa fii in relatie cu asemenea uman sa o stergi electric si fara sa te uiti inapoi vreo clipa. E boala curata si nu cred ca se vindeca. Asa cum nu se vindeca lipsa de ratiune si bun simt (gelozia tot asa ceva e).

  3. Cred ca fiecare om a avut momente de gelozie si totusi nu trebuie judecat, fiindca avem sentimente, dar sunt unele cazuri extreme, unii chiar nu o pot controla si sunt in stare de lucruri chiar periculoase….

  4. Frumoasa postare. Intr-o nota amuzanta, tocmai ma gandeam ca singurele cupluri care nu stiu ce-i aia gelozia sunt swinger-ii. :)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s