Îndrăgostită de un masai

Săptămâna trecută am primit și a doua carte de la Editura ALL, pentru campania vALLuntar. De la o colegă am aflat de cartea ”Îndrăgostită de un masai„ și am văzut pe site-ul editurii ca face parte din colecția de cărți adevărate. Cum nu ai nimic de pierdut când începi o nouă carte, am început să citesc și vă spun sincer, încă îmi pare greu de crezut că este o poveste adevărată.

Acțiunea are loc în Kenya unde Corinne își petrece vacanța împreuna cu iubitul ei, Marco. Corinne are, pot spune, o viață aproape perfectă-la 27 de ani are propria ei afacere, un butic cu haine second-hand si rochii de mireasa în Elveția care merge foarte bine, și cu toate astea ea decide să rămână în Kenya după ce se îndrăgostește la prima vedere de Lketinga, un războinic masai din tribul Samburu. Atunci ea decide să renunțe la viața ei confortabilă din Elveția și să se mute în Kenya. Locuiesc o perioada la Mombasa, apoi el este trimis de bătrânii tribului în Barsaloi, unde locuia mama acestuia. Corinne nu renunță la el, chiar dacă cei de o seamă cu el erau împotriva ei și merge pentru a 3 oară să îl caute. Rămâne in Barsaloi și de aici începe adevărata aventură-mașina, căsătoria, buticul.

Nu vreau să spun prea multe, pentru că este o carte pe care trebuie să o citiți. Încă o dovadă că dragostea te poartă pe căi nebănuite care îți dau putere să înfrunți sărăcie, foamete, boli și câte și mai câte nebunii. Nu oricine cred că are curajul să renunțe la viața civilizată și să se mute în Africa unde a procura mâncare înseamnă o provocare. Numai dragostea îți dă o asemenea putere fizică și psihică. Recomand carte nu doar celor care iubesc poveștile de dragoste, ci celor care vor să vadă cum e viața în Africa, să învețe o lecție de viață de la o femeie puternică. Lectură plăcută!

15 thoughts on “Îndrăgostită de un masai

 1. Comfortabila Elvetia, dar prea putin aventuroasa :D. Sunt convins ca a considerat ca trocul a meritat. Cartea trateaza vreun pic cum si-au rezolvat diferentele culturale? Fiindca mi se pare din descrierea ca compromisurile le-a facut doar ea. El n-a avut nici macar forta morala sa refuze “sa fie trimis” departe de ea de catre sefii tribului. Sau n-am priceput? 😀
  Vladimir

 2. Multumesc :). Eu vad o problema acolo. Ma refer la compromisuri unilaterale. E generator de frustrari. Mai ales in cazul casatoriilor multiculturale (eu sunt intr-una).

  • @ Vladen, uite ca dragostea nu te lasa sa tii cont de faptul ca tu lasi mai mult de la tine si el/ea nu. Oricum, trebuie sa citesti cartea ca sa-ti dai seama ca nici numai dragoste nu e suficienta intr-o casatorie multiculturala. Intr-adevar, este o problema, una mare.

   • Da, idilic asa e. Doar ca traim in viata reala care cere si un anumit nivel de anduranta si dragostea poate fi mare dar se uzeaza in timp daca cineva e prea inflexibil sau dificil. Cand apar copii sau alte probleme, dragostea asta e pusa la test si eu zic ca o doza de flexibilitate o ajuta sa se intretina.

   • @ Vladen, iti dau totala dreptate, dar nu pot sa dezvalui finalul cartii :D..si nu toti gadesc precum tine. Eu cand vine vorba de relatii sunt destul de capoasa 😀

 3. sa citesti neaparat si continuarea..adica Adio Africa si Revedere in Barsaloi…si eu am scris recenzie la cartea asta si oricate povesti de genul acesta as citi tot nu reusesc sa inteleg cum accepta unele femei sa fie coborate atat de jos in numele a ceea ce ele numesc dragoste..dar e alegerea fiecaruia, nu judec pe nimeni:)

 4. Eu cred ca femeia aceea nu avea stima de sine. A doat totul, si-a sacrificat stiulu de viata pentru un barbat care nu ii dadea nimic in schimb, nici tandrete, nici siguranta. Si sa mai si faci un copil in conditiile in care traia acolo, e nebunie sau inconstienta. Sa nu uitam de multele boli de care a suferit … NU cred ca era prea intreaga….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s