Clasic sau modern?

Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi place atunci cand citesc sa am cartea in mana, sa-i simt mirosul, sa dorm cu capul pe ea (la mare e perfect). Am citit si carti in format electronic, scribd. com rulz din punctul asta de vedere, dar pentru mine nu este acelasi lucru cu cartea pe care o pot atinge fizic. Cred ca de o saptamana incerc sa termin Dragostea in vremea holerei ca sa pot vedea filmul. Autorul este putin dificiel ,in mare parte lipseste dialogul si dupa cateva ore de stat cu ochii beliti privind la monitor mi se taie tot cheful si am inceput sa dezvolt un ritual de daydreaming, care incepe cam la aceeasi ora, 15 dupa-amiaza, in special cand sunt la munca.

De obicei pe scribd caut cartile pe care nu mi le permit sa le cumpar, avand preturi minunate. Intr-un timp ma gandisem sa-mi cumpar un Kindle dar mi-am dat seama ca prefer sa cutreier anticariatele, sa imprumut de la biblioteca sau de la prieteni, pentru ca este mult mai frumos sa dai pagina, sa-i simti mirosul, sa le vezi teanc colorat pe masa sau langa pat. Voi preferati clasicele carti sau cele in format electronic?

10 thoughts on “Clasic sau modern?

 1. Le prefer pe cele clasice, desigur. Cărțile (mai ales cele bine legate și frumos făcute) dau un farmec aparte cititului.
  Însă… tehnologia aduce ceva practic. Da, pot să car în poșetă zi de zi o carte de dimensiuni mici-medii. Dar dacă plec la drum lung, decât să car 3-4 cărți, tot mai bine citesc pe tabletă. Ca să nu vorbesc de faptul că tot ceea ce e în format electronic (fie lecturi, cărți de specialitate și cursuri), cu siguranță nu printez, ci citesc de pe tabletă. 😀

 2. Mereu voi alege cărţile (pe cele în format electronic nu-mi vine să le numesc aşa). Dar mai sunt şi momente în care trebuie neapărat să citesc şi de pe Scribd… exact cum a fost ieri, când nu aveam efectiv de unde să fac rost de o carte pentru examen.

 3. Eu ador cărţile normale, dacă se poate cu copertă din aceea tare e şi mai bine. Ceea ce se găseşte pe net nu pot citi. Mă doare capu de la atâta stat în calculator, plus că nu e comfortabil. Şi o carte o poţi citi şi în autobuz, ca să treacă timpul, sau pe tren. Îi poți pune un semn de carte frumos. Și, dacă o oferi cadou poți scrie o dedicație frumoasă pe ea.
  Real books rule!!!

 4. cartile normale ruleeeee~ mi-e greu sa citesc cele in format electronic pt ca ma dor ochii dupa un timp 😦 desi pt licenta toate sunt in format electronic >.> ce ma bucur 😐 dar asta e! trebuie sa suport.

 5. Io-s indragostita de Marquez, iubesc realismul magic. Oricum, e subiectiva treaba :). Nu are rost sa-ti mai pierzi timpul cu el daca nu iti place, toate cartile lui sunt scrise in acelasi stil :).

  • @ Oana, azi am terminat cartea si mi-a placut finalul, imi place cum este alcatuit firul povestii dar parca este mult prea previzibil… Ma asteptam la ceva deosebit, dar ca o concluzie trasa in urma primei carti citite a lui Marquez pot spune ca a fost buna. nu deosebita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s