Care este personajul tău prefert?

Nu’mi amintesc exact unde am citit asta, dar suna cam aşa ”A pune un iubitor de cărţi să’şi aleagă cartea preferată e ca şi cum ai pune o mamă să’şi aleagă copilul preferat” , poate că n’am formulat eu tocmai corect, dar aţi prins ideea.Dacă dintre cărţi nu putem alege, să alegem dintre personaje. M’am gândit la o mică provocare pentru bookaholicii din blogrollul meu (mwahahahahaha), vreau să’mi spuneţi care este personajul vostru preferat şi de ce. Eu încă nu ştiu, o să mă gândesc temeinic la asta şi o să vă spun, promit solemn :D.

Kadia, Andra, Anne, Liz, Vlad, Oana, O Oană, Roşcata, Cuddleweather. …inclusiv cititorii mei sunt rugaţi să lase un comentariu.

https://i0.wp.com/26.media.tumblr.com/tumblr_lpcao1uStv1r0duyxo1_500.jpg

14 thoughts on “Care este personajul tău prefert?

  1. E greu, greu, dar aş zice că Randle Patrick McMurphy din “Zbor deasupra unui cuib de cuci”. Personajul lui m-a lovit direct în inimă, nu cred că există cititor pe care să nu-l afecteze ce se întâmplă cu McMurphy în carte.

  2. Habarnam (un personaj dintr-o serie de carti de copii rusesti). Fiindca citind despre el am invatat sa nu ma iau in serios si sa tac din gura atunci cand nu e cazul sa o deschid :)). Desigur ca asta m-a invatat si mama. Dar ea nu e personaj de legenda (doar pentru mine :P).

  3. Tind sa o aleg pe protagonista lui Charlotte Bronte din romanul care ii imita numele: “Jane Eyre”.Pur si simplu, parca am fi facute din acelasi aluat, sufletul meu si cel al lui Jane se contopesc undeva in negura timpului.As reciti oricand cartea cu sufletul la gura! 🙂

  4. Fara dubii Scarlett O’Hara. Pe locul doi la doar o fractiune de punct este Anna Karenina. Iar pe locul trei, The Vampire Lestat din Cronicile Vampirilor de Anne Rice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s