Fericirea nu se găsește la colț de stradă

Toți merităm fericire. Pe fiecare altceva ne face fericit-un job nou, un câine, o femeie, sunt multe lucruri de pus pe listă. Eu consider că starea aia de liniște sufletească, când realizezi că viața ți-a oferit tot ce ți-ai dorit și nu îți mai trebuie nimic, e unicul scop în viață. Am avut câteva astfel de momente iar acum lucrez cot la cot cu Universul, poate mai prind unul.

Mai greu e atunci când treci de la o stare mizerabilă, unde totul e întunecat și miroase a mucegai la o stare de liniște deplină, când e atât de multă liniște în jurul tău încât te sperie și ai tendința de a fugi înapoi în cutia ta veche și mucegăită. Ideea de fericire, de stare de bine tinde să dea unora dintre noi o stare de anxietate sufletească, să-i scuture bine la 220 până se sperie și fug.

 

Atunci când treci de la beatitudine la „pământ, 2 metri de rahat și eu” e mult mai bine decât invers, pentru că acum știi că nu mai ai nimic de pierdut și mai jos de atât nu poți să ajungi. Cred că este mult mai ușor să lași timpul să vindece o rană decât să le expui la soare, unde există șansa să se vindece. Este mai greu să fii fericit decât să suferi. Este greu atunci când nu mai există nici o urmă de durere și ști că nu ai altă opțiune decât să faci ceea ce trebuie să faci-să iubești, să te lași iubit și să menții echilibrul.

8 thoughts on “Fericirea nu se găsește la colț de stradă

  1. Ai dreptate, imi place cum ai scris.. Ne este asa usor sa dramatizam, sa “picam in butoiul cu melancolie” etc.. Fericirea adevarata si de lunga durata se castiga greu, si nu degeaba se spune ca cei care sunt cu adevarat fericiti au avut nevoie de ani intregi de “exersare” ca sa ajunga la acest echilibru.
    Si poza e foarte sugestiva 🙂

  2. E greu sa fi fericit pentru ca esti putin egoist atunci. Nu-ti mai prea pasa de lume si de orice altceva decat de tine si de sursa fericirii tale. Dar e atat, atat de frumos, incat ar trebui sa fie o crima sa fugi de propria ta fericire.

  3. Ba eu zic ca se gaseste la fiecare colt de strada. Trebuie doar sa ai ochi sa o vezi. Fiindca suntem pe cat de fericiti vrem noi sa fim. Dar ai dreptate, e mult mai usor sa te plangi decat sa faci. Si lumea te iubeste mai tare. Daca esti fericit e ceva “suspect” :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s