Părerea ta, irelevantă.

Sunt momente în viață când se întâmplă să judeci o persoană după mutră, să ți se pară antipatică și să nu fie deloc așa, și momente când vezi doar frumusețe, când de fapt în interior e o broască hidoasă. Eu prefer un broscoi mare și urât dar cu un suflet care cântărește de 2 ori greutatea lui în aur decât un prinț plin de smaralde care are sufletul plin de noroi. Nu după criteriul ăsta agăț eu, ci după asta îmi fac prieteni, pe viață.

Atunci când îmi fac un prieten, nu ma uit la aspectul fizic, poate sa fie un trol sau un spiriduș, nu mă interesează. Contează sufletul. Sunt foarte puține persoane pe care le iubesc și care mi-am fost alături atunci când m-a durut pe mine sufletul așa că nu veni tu la mine să-mi spui că ala e urat sau prost că ai dat de dracu cu mine. Am o răbdare mare, poate mult prea mare și tolerez mult prea multe dar atunci când vii și îmi spui că Xulescu, individ pentru care eu bag mâna în foc e așa și pe dincolo, ți-ai dat foc la valiză cu mine. Părerea ta nu mă interesează (punct, și du-te pisici!!!)

Sunt mulți „prieteni” care au făcut gestul ăsta…atunci când tu îmi judeci cel mai bun prieten după faptul că are picioare strâmbe, buze prea mari sau e prea slab, deja nu mai ești prieten cu mine. Nu știu ce părere aveți voi despre persoanele astea, dar mie nu îmi plac deloc.

11 thoughts on “Părerea ta, irelevantă.

 1. Pai, in opinia mea (care-s total de acord ca nu conteaza, dar tot mi-o spun :P), treaba cu placutul e relativa si depinde de prea multi factori. Eu unul ascult atent toate parerile pro/contra emise la adresa cuiva (prieten sau nu). Chiar si cele superficiale. Apoi imi trag propriile concluzii despre obiectivitatea/acuratetea lor. Dar in nici un caz nu am o reactie viscerala la adresa celui ce le-a emis. Mi s-ar parea contraproductiv si semn de lipsa de control din partea mea. Tu, cu atitudinea asta intransigenta, risti sa te arzi. Inteleg ca prin postul asta ai vrut sa transmiti ca esti loiala. E laudabil. Dar nu trebuie sa fii loiala cu ochii inchisi (parerea mea). Nu de alta, dar isi pierde valoarea si devine dintr-o caracteristica foarte utila si sanatoasa, una de fatada. Acelasi risc il prezinta si excesul de “onoare” si “cavalerism”. Trec din sfera utlilui in cea a “show off”. Nu-s chestii de defilat cu ele. Se subinteleg, as trebui sa fie reglaje interne. Si ca atar reglate intern.
  In plus critica mie mi se pare ceva extrem de util. Odele si laudele nu. Daca chiar esti loiala acelor prieteni e bine sa asculti cu mare grija unde le sunt aduse criticile. Fiindca de multe ori sunt fundamentate si nu strica sa-i ajuti sa evolueze. Chiar si criticile superficiale si in general nefundamentate iti spun ceva. De exemplu ca respectivul e iritat de prietenul tau. Pai asta-i informatie pretioasa mai ales daca aflii si de ce.
  Mie mi se pare ca reactiile viscerale nu aduc nimic pozitiv si ca fiind rational si analizand obtii mult mai multe.

   • De obicei asta arata iritare. Probabil sunt deranjati de orice altceva, dar se manifesta in felul asta. Mai poate arata nesiguranta (“degeaba e ala destept uite ce nas are”). Mie indivizii care fac genul asta de comentarii imi starnesc mila si curiozitate. Mila ca e clar ca au o problema pe care nici macar ei nu o deceleaza si curiozitate fiindca as vrea sa stiu care-i de fapt problema asta 😀

   • pai eu zic ca nu-s ciudati ci banali. Sunt mult mai multi tipi care se cramponeaza sa nu gandeasca decat indivizi care aleg sa o faca prea intens..

   • Ciudati, baniali..ideea e ca tre’sa ma mut din romania si sa-mi fac alti prieteni, sa speram de data asta amuzanti. M-am saturat sa fiu singura persoana amuzant…

 2. Vai, să-mi facă mie cineva aşa, cred că i-aş zgâria pe faţă! Mi se pare cea mai mare bătaie de joc să judeci un om după fizic, credeam că am trecut (ca oameni) de faza asta… se pare că nu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s