Femeie fiind este de la sine inteles ca trebuie sa stii sa gatesti. Daca esti maritata, lucrurl asta este esential si daca spui ca nu sti sa faci o ciorba sau o fasole cu ciolan deja exista riscul sa fi “omorata” cu pietre. Dar nu desprea asta vreau sa vorbesc, ci despre obiceiurile mai putin “normale” (desi nu stiu cum as putea defini cuvantul normal) din bucatarie.
Bucatarind astazi putin-o portie de cartofi prajiti cu o salata de morcov cu lamaie- ma gandeam ca obiceiurile noastre culinare se impart in 3 categorii: sanatoase, nesanatoase si (mai mult sau mai putin) ciudate. Cred ca toti am mancat la un momentdat lucruri care vin cu un semn de intrebare. Eu am gustat salata de peste crud, care a fost absolut delicioasa, am incercat sa mananc o scoica cruda cu lamaie dar lamaia a fost atat de acra ca nu am reusit si absolut de fiecare daca cand curat cartofi ii pap jumatate cruzi :D.
Normal fiind un termen atat de dificil de definit in zilele noastre, cred ca nu ar mai trebui sa ne mire nimic, cu atat mai putin in bucatarie. De sute de anii oamenii incearca retete noi, combinatii din ce in ce mai ciudate si se pare ca am ajuns sa mancam de la delfini pana la gandaci…Voi, ce obiceiuri aveti? Ma refer la cele “deosebite” nu pizza si cartofi prajiti 🙂
hmm…cereale cu apa rece… e suficient de ciudat? xD e bun! e mai racoros sa mananci cerealele asa decat cu lapte 😀
si am incercat odata sa mananc fructe de mare, dar nu mi-au placut deloc! era si sepie in ghiveciul respectiv si nu puteam sa le mananc decat daca erau taiate in bucati mici de tot ca sa nu le vad ventuzele :)) blaah~
@ Jean, fructe de mare am mancat si nu sunt chiar asa rele. nu imi plac scoicile si crevetii 😀
lol n-am zis ca ar fi ciudatenii fructele de mare, voiam sa zic ca am mancat o singura data si nu mi-au placut deloc, plus ca sepiile, calamarii etc mi se par f scarbosi – datorita ventuzelor lol
Mie imi place sa incerc orice, cu cat mai interesant si mai nou, cu atat mai bine <
ah, nu s-a postat tot…
imi place mancarea asiatica, in special cea japoneza 😀
de obicei nu fac combinatii extravagante, desi am auzit ca unele persoana mananca paine cu margarina si ciocolata, mamaliga cu dulceata and so on O.O
@ Lexie, cand eram mica mancam si eu mamaliga cu gem de prune…buuun 😀
sau cartofi prajiti cu inghetata :)))) cum or putea? am incercat si eu de curiozitate si-a fost bleaaah~ :)))
Fructe de mare nu le-aș considera ciudate. O mare parte din populația pământului mănâncă fructe de mare, alge… și atâta vreme cât e preparată termic, și fructa de mare e carne.
Aș numi ciudate orice chestii pe care le mănâncă un segment întreg de populație. Dacă mănâncă japonezii de secole carne crudă, nu mai e ciudățenie. Acum… na… sunt și chestii „bolnave” gen alea cu mâncat puiul de rață din găoace, neformat sau alte drăcovenii.
Și mămăligă cu dulceață… străbunicii noștri mâncau mămăligă cu orice, că n-aveau pâine. Iar majoritatea erau săraci, așa că mâncau mămăliga cu zahăr cum mâncam noi azi o prăjitură.
Mănânc fructe de mare, mănânc uneori bucățele de carne crudă de pui sau vită (și chiar are beneficii carnea crudă, atâta vreme cât nu are boli ciudate în ea 😆 ), unii cică zic că sunt ciudată că am făcut salată de cartofi cu mere sau piept de pui cu sos de struguri… dar astea se mănâncă prin alte țări ca pe altceva.
Dacă nouă ne e cunoscut, dacă noi mâncăm pentru prima oară, eu nu l-aș numi neapărat ciudat.
Aș vrea să aud și eu de ciudățenii adevărate. 😀 Dar săraca omenire asta… când îi e foame și nu are de unde, mănâncă orice.
Hai să nu zic nu, cum mergeau tătarii prin Europa și frăgezeau carnea între fund și cal și o mâncau așa fără altă preparare termică… hai că la asta strâmb nasul. 😆
Eu nu prea mananc chestii noi si ciudate. Cred ca singura chestie ciudata la mine in materie de mancare e ca nu-mi plac deloc legumele fierte cam in nimic in afara de salata de boef si sa zicem ca mananc mazarea singura facuta sote… dar cam atat. mananc macaroane cu branza si zahar, daca se incadreaza 😀
eu personal, sunt foarte traditionalista cu mancarea :)) singurele chestii ciudate pe care le-am mancat au fost din bucataria japoneza. si mie, ca si lui lexie, imi place foarte mult, desi evit produsele si mancarurile din peste. si inainte sa incep sa mananc mancare japoneza obisnuiam sa mananc paine la orice, chiar si la orez. acum nu mai mananc paine decat la ciorbe. cred ca asta ar fi singura chestie. eu daca vad ca mancarea arata mai ciudat sau are o culoare care nu incanta la ochi mi se face rau si mananc in scarba :))
dar sunt persoane care mananca macaroane cu zahar sau pepene cu piper sau tot felu de combinatii de sarat cu dulce care pe mine la mancarea noastra nu ma incanta si nu cred ca isi au locul.
Nu cred ca am :)), singura chestie la mine e ca niciodata nu pot manca tot din farfurie, mereu ramane putin acolo.
Obiceiuri mai deosebite… să zicem sushi – m-a dus o prietenă şi mi-a plăcut la nebunie! Uneori mai mănânc şi paste cu nutella :))
@ Oana S., draga mea, de paste cu nutella nu am mai auzit:))…dar daca tie iti plac
Si eeeeu: paste cu ciocolata neagra topita si migdale. Delicioase 🙂
Eu mananc ciuperci crude :))
@ Nuagedepleurs, si eu mananc ciuperci crude, dar un singur fel. Se numesc “painea padurii”. Imi plac ceva in conserva totusi
Nu am mancat ciudat decat caracatita pe care nu o recomand nici dusmanilor mei. A fost oribila. 3 zile am stat numai pe biscuiti cu apa dupa aceea.
Mie imi plac toate ciudateniile posibile si nu ma feresc sa incerc ceva nou. Insa o mancare ciudata din copilarie si care o ador si acum e borsul de sfecla rosie cu branza de oi. Ciudat, dar delicios!!