La munca

Mereu am zis ca pamantenii sunt putin sau mai mult plecati cu vaca…da’ ce sa le faci, e parte din ADN. Sunt cate unii dom’le, paine lu’ Dumnezeu -incearca sa te ajute asa, din putinul lor- pentru ca asa au fost educati, li s-a spus de mici ca e frumos sa imparta.

Mai sunt unii, care ar face orice sa duca o viata decenta, fara griji. Ca muncesc cinstit sau nu, asta nu-i problema mea. Imi place genul asta de oameni, muncitori, care stiu ce vor de la viata si incotro se indreapta.

Ce ma enerveaza cel mai mult pe mine la un om, e atunci cand vine la mine si-mi zice cate’n luna si in stele. Omu’ vrea casa, vrea ultimu’ ragnet de telefon, tzoale la moda si alte minunatii scumpe. Cu ce le cumperi maica, ai bani? Exact, genul ala de oameni lenesi (nu lenesi in sensul ca nu isi fac curat in camera in fiecare zi, ci  aia care asteapta sa le pice din cer).

Toti vrem cate ceva si ca sa obtinem trebuie sa muncim- munca de convingere, pe camp sau la birou- fara munca, nu reusesti sa ai ceea ce iti doresti. Zilele trecute vorbeam cu un indivit, care a reununtat la job pe motiv ” ca era prea greu si seful il certa”. Partea enervanta este ca incepe sa se planga cum ca are nu stiu cate amenzi de platit, vrea PC, vrea luna de pe cer.. LA MUNCA.

Nu am inteles niciodata genul asta de oameni, care asteapta pur si simplu sa le cada din cer. Am fost invatata sa obtin ceea ce imi doresc prin munca cinstita. E cel mai frumos sentiment atunci cand culegi roadele (banii) muncii tale.

7 thoughts on “La munca

  1. Da, ai mare dreptate! Nici eu nu inteleg genul asta de oameni. Eu sunt ca si tine, mereu m-am zbatut( inca o fac) sa nu am nevoie de nimeni, sa imi pot cumpara tot ce vreau din banii mei.
    Nu am cerut nimic, niciodata, nimanui si ma simt extraordinar de bine astfel!

  2. Foarte multi sunt insa la polul opus.. din pacate sunt din ce in ce mai putini cei care vor sa munceasca sa castige un ban.Toti spera sadea un ‘tun’ si sa aiba de toate.. Sincer si eu am muncit inca din liceu desi nu era nevoie , o faceam pentru a ma simti stabila si pentru a le dovedi parintilor ca pot si singura. Admir tinerii care fac asa ..

  3. Nu doar că așteaptă să le pice din cer… sunt genul de oameni care se întind mai mult decât le e plapuma. Nu suntem toți făcuți să avem smartphone-uri, tv cu diagonala de 10 mii de cm și mașină ultimul răcnet sau să dăm 1000 de lei pe o noapte în oraș. Dar ei nu înțeleg. Vor un lux pe care nu și-l permit și ajung în situații ridicole.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s