Hai să fim serioşi, nu arăţi tocmai bine

Am spus şi pe celălalt blog, o să o spun şi aici: sunt complexată de felul în care arăt şi asta datorită faptului că toată viaţa am fost comparată cu persoane mult mai slabe decât mine şi se pare că mi-a rămas foarte bine întipărită în minte chestia asta, atât de bine că la un moment dat a devenit subiect de ceartă.

Oamenii judecă. Nimănui nu-i plac persoanele grase…iar societatea în care trăim nu ne ajută să ne simţim mai bine în pielea noastră. Nu o să vedeţi reclame cu fete plinuţe niciodată, toate sunt bronzate şi ”trase prin inel”, niciodată o fata cu forme voluptoase nu va prezenta un costum de baie.

Astăzi, cred că pentru a mia oara mi’a spus că nu sunt grasă şi că arat bine. Să il cred? Prietenul tău cel mai bun îţi spune că araţi bine, iar persoana cu care te întâlneşti îţi aruncă în faţă un ”Hai să fim serioşi, nu arăţi tocmai bine”. Pe cine crezi? Aaa, şi mai e situaţia aia în care ”prietena ta cea mai bună” nu uită să sublinieze niciodată cât de plinuţă eşti tu prin replici de genul ”vai, m-am îngrăşat” şi ea e aproape anorexică.

M-am săturat să mi se spună că sunt grasă, vreau să fiu acceptată pentru ceea ce sunt, exact aşa cum sunt, grasă sau slabă, urâtă sau frumoasă. Vreau ca oamenii să-mi vadă zâmbetul, să vadă că sunt amuzantă şi o prietenă bună, nu că am burtică sau picioare nu tocmai perfecte.

Şi aşa cum alţii sunt răi cu mine, pentru a îmi vărsa of-ul sunt şi eu rea cu alţii la fel ca mine, dar sunt rea în mintea mea, nu le spun niciodată în faţă ”Vai, ce grasă eşti” şi nu mă plac aşa. Dacă spun că sunt om şi sunt egoistă uneori, mă iertaţi ;;)?..

Mi-am amintit că am văzut acum ceva timp la Tv, la emisiunea ”How to look good naked”, că Gok, prezentatorul a venit cu iniţiativa de a mai adăuga o ora în orarul elevilor-body confidence– şi sunt de acord cu ceea ce vrea el să facă, pentru că de multe ori avem nevoie să credem în ceva şi mai ales în noi.

Iar ca o consecinţă a tot ceea ce am spus mai sus, vreau să slăbesc 😀 şi am renunţat la ciocolată, mec şi m-am apucat de exerciţii. Şi de data asta nu mai renunţ.

10 thoughts on “Hai să fim serioşi, nu arăţi tocmai bine

 1. Din pacate, mai putini observa zambetul si faptul ca esti o prietena buna. Sau da, le observa, dar, pentru multi baieti, va conta doar pentru amicitie. Stii si tu ca asa e lumea si asa va fi mereu, probabil.

  Cred ca si tu gandesti la fel. As putea sa pun pariu ca , in cazul celor mai multi baieti de care te-ai indragostit, nu te-ai indragostit pentru ca erau prieteni (amici) minunati.

  Dar nu e nicio problema, chiar si cu dictatura imaginii, nimic nu e de neschimbat. Daca spui ca te-ai apucat de sala si nu mai mananci tot felul de chestii, tine doar de tine sa manipulezi imaginea in interesul tau, asa cum face toata lumea. Asta e, uneori, pentru a te simti bine, trebuie sa accepti ca sunt chestii sociale pe care nu le poti schimba si ca poti doar sa te adaptezi lor.

 2. Don’t think about it! Simte-te bine in pielea ta , iubeste-te asa cum esti si slabitul fa-l pentru tine , sa te simti tu bine! Cat despre prieteni , uneori le e greu sa spuna adevarul chiar si atunci cand sunt intrebati pentru ca incearca sa nu creeze tensiuni sau se gandesc ca adevarul poate provoca suferinta. Poate e mai bine sa le spui ca tu esti mai ok daca primesti adevarul si nu o minciuna..

 3. Aoleu! Am lipsit doar un pic din peisaj si uite ce scrii aici! :-w de cate ori ti-am spus eu sa iubesti felul in care arati? Daca vrei sa tii cura de slabire si sa faci sport, fa-o pentru tine, nu pentru ca te preseaza psihic unii si altii. Cei care se cred perfecti fizic sa arunce primii piatra!

 4. Pingback: Cel mai iubit dintre pământeni... @ Mariciu.ro

 5. Stii ca e vorba aia, daca vrei sa fii iubit iubeste-te pe tine … Daca vrei sa slabesti fa-o pentru tine, fa-o pt.ca nu te simti bine psihic pentru ca simti nevoia de-a schimbat ceva in asta! Si mie mi se spune ca nu sunt grasa insa nu ma simt bine in pielea mea d-aia am si inceput de deja 3 sapt.un regim si merge bine, ma simt bine si fizic si psihic.

 6. Bravo că ai renunţaţ! Trebuie să ai voinţă şi o bună motivaţie, să ştii exact pentru ce faci lucrul acesta. Nu ştiu dacă ai văzut sau nu, dar deja sunt promovate şi modele “cu forme”. Ştim cu toţii că fetele plinuţe sunt catalogate altfel de societate, dar important e să ai tu încredere în tine şi să te simţi bine- restul va merge de la sine:).

 7. Trebuie sa o faci pentru tine si sa nu asculti opiniile celor din jur. Daca tu crezi ca e bine ceea ce faci, fa-o. Dar nu o face pentru ca prietenul tau ti-a cerut asta. Frumusetea e trecatoare trebuie sa iubesti persoana respectiva nu felul in care arata.
  Numai ca in ziua de azi se gasesc multi atotstiutori.
  Cat despre faptul ca ai renuntat la ciocolata. Felicitarile mele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s